Lisa Scholtens - dammen

31 okt 4e ronde tegen Aliona Bolshakova

Vanmorgen scheen de zon weer. Na de storm en regen van afgelopen weekend valt het weer nu gelukkig mee. Lisa heeft weer prima geslapen.

Ontbeten. Even tafeltennissen. Teambespreking. Volgens teamcaptain Rik is het vandaag eigenlijk de 4e partij achter elkaar. Alleen een nacht slaap ertussen, maar geen dag(deel) om echt uit te rusten en te ontspannen. Wordt waarschijnlijk voor de meeste spelers moeilijk om de concentratie goed vast te houden. Chef de equipe Rik adviseert iedereen om dubbele zelfcontrole te doen. Om te voorkomen dat je zelf foutjes maskt. Maar ook om extra goed te checken of je tegenstander misschien een fout maakt. Ook bij de tegenstanders is de kans op fouten vandaag wat groter.

Vanmorgen speelde Lisa tegen de Russische Aliona Bolshakova. Zij is tijdens het EK 2017, afgelopen zomer, 3e geworden! Wederom..... een sterke speelster! Maar laat Lisa nou net enorm houden van dammen op topniveau! ;-)

Opening van Lisa was goed. Na een tijdje zag Lisa dat Aliona na een bepaalde zet een zetje uit kon halen. Maar... gezien en dus niet ingetrapt. Aliona ruilde aardig wat schijven weg. Lisa heeft netjes verder gespeeld. En toen ging het fout. Alsnog in het zetje getrapt dat ze eerder al gezien had. Balen!!! Een schijf achter. Lisa heeft tot het laatst toe gevochten en geprobeerd haar kansen te keren en naar remise toe te werken. Dat is helaas niet gelukt. Geen punten dus vandaag. Wel een partij van bijna 5 uur gespeeld tegen de nr 3 van Europa.... Die overigens gecoached wordt door Alexy Chizhov, 10voudig wereld kampioen bij de mannen! U weet wel... dat is de bedenker van het Chizhov-kanon. En nee, dat is geen oorlogswapen maar een formatie bij dammen!

Deze wereldkampioen loopt hier trouwens ook gewoon rond tijdens dit jeugd WK! Zo ook de wereldkampioenen van 2017: Alexander Shvartsman en Zola Golubeva. En ook de wereldkampioen bij de vrouwen van 2016: Natalia Sodowska. Zo zie je nog eens echte beroemdheden!
Mama heeft zelfs nog enkele woorden gewisseld met Zola Golubeva! Vond Mama leuk :-)

Na de partij eerst maar gegeten. Daarna tafeltennis gespeeld. Damesdubbel. Met coach Ester tegen teamgenootje Puck en coach Heike. Gezellig, en even lekker anders bezig zijn!

Daarna de partij van vanmorgen nabesproken. Ondanks de verkeerde zet toch best goed gespeeld. Morgen weer 2  nieuwe rondes en dus 2 nieuwe kansen.

De rest van de middag vrij. Tafeltennis, weerwolven, wandelingetje. Zojuist gegeten en zometeen op tijd op bed!

Bijzonder om nog te melden zijn de trappen hier en om het hotel. De treden van de trappen hier zijn allemaal ongelijk hoog. Dat loopt heel raar! De trap naar de eetzaal is bovendien spekglad als hij nat is. Al verschillende mensen van Team KNDB hebben op een niet zo prettige manier van dichtbij kennis gemaakt met een trap.....

Het is momenteel even lastig om foto's op deze site te plaatsen. Foto's worden later nog geplaatst. Op Facebook staan er al wel een paar. Zie  http://www.facebook.com/jasmijndamt en Lisa ook!


 Thirza schreef op 01-11-2017:
Wat doe je het goed Lisa!! Leuk ook om alles te lezen!
Heel veel succes en plezier nog!!

 Silvia schreef op 01-11-2017:
Knap gespeeld tegen de besten Lisa!
Succes woensdag en mama ook!
Geniet er maar lekker van, ik word ondertussen heel wat damtermen wijzer

 Juf Vredeveld schreef op 31-10-2017:
vijf uur??!
Dat zou ik nooit volhouden. Knap gedaan!
Zet hem op verder.
Tante Rolanda hield me vandaag op de hoogte

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home