Lisa Scholtens - dammen

1 nov 2017 ronde 5 en 6

Ondanks dat het tafeltennissen op de etage hierboven gisteravond door ging tot zeker 11 uur, hebben we afgelopen nacht best goed geslapen.

Vandaag speelt Lisa in haar MTB shirt (van de clubsponsor Mijnheer Truck Banden). Met dank aan HDC (de Hoogeveense Damclub) en een anonieme sponsor vanuit de club voor hun financiŽle bijdragen aan Lisa's deelname aan dit toernooi!
Mocht u ook een financiŽle bijdrage willen geven dan is die van harte welkom!

De kosten voor Lisa voor deelname aan zo'n WK zijn best hoog. Voor mama als meereizende ouder betalen we (bijna) hetzelfde bedrag. En daar komen nog de kosten bij van de trainingen die Lisa heeft gehad ter voorbereiding op het WK. Al met al best een prijzige onderneming om hier te zijn.....
Lisa is graag bereid om een tegenprestatie te leveren! In de vorm van reklame op de site en op Facebook of door het geven van een (blind)simultaan of een workshop. Ook wil ze wel oppassen of andere werkzaamheden doen om zo haar deelnamegeld te verdienen.

Terug naar het de partijen van vandaag.
Vanmorgen de 5e ronde tegen Karmen Kuusik uit Estland. In het middenspel stond Lisa een schijf voor. Deze heeft ze later echter opgegeven om te voorkomen dat Karmen door kon breken naar dam. De partij eindigde met een 3 om 4 eindspel. Lisa is toen expres in Karmen's val gelopen om haar dam af te pakken. Toen werd het 2 schijven om 3 schijven. Lisa zou op tijd door kunnen breken naar dam. Dan was het sowieso remise. Toen bood Karmen remise aan. Weer een punt binnen! 5 uit 5 dus. Gaat mooi zo!
Lisa tijdverdeling tijdens de partij was deze keer weer heel goed! Er is een globaal tijdschema hoeveel tijd een speler 'mag doen' over de opening, het vroege en het late middenspel, en het eindspel. Dit om te voorkomen dat je in tijdnood komt of veel tijd over houdt. Het eerste is heel vervelend want dan heeft de speler niet genoeg tijd om zijn zetten goed door te rekenen. (Bovendien zenuwslopend voor toekijkende ouders...) Tijd over houden is ook niet goed want dan heb je waarschijnlijk niet alle opties goed bekeken en doorgerekend. En super jammer als je punten verliest terwijl je nog heel veel tijd over hebt!

Vanmiddag tegen Anujin Baatarkhuu uit MongoliŽ. Lange vleugel in het begin onder ontwikkeld. In het late middenspel over ontwikkeld. Op het einde was het 5 om 5. Anujin had toen kunnen winnen als ze direct naar dam was gegaan. Toen gaf ze nog een schijf weg waardoor Lisa haar dam kon afvangen. Toen was het 2 om 3. Alweer remise!

Morgen is het WK sneldammen. Oftewel het WK blitz. Per partij voor beide spelers 5 minuten op de klok en per zet komen er 3 seconden bij. Dit betekent ongeveer een kwartier per partij. En dat is voor spelers die normaal gesproken 4 a 5 uur doen over een partij natuurlijk extreem kort!! Stress alom dus altijd tijdens de blitz! Maar vaak ook best wel wat hilariteit. En veel meer contact tussen de spelers onderling als tijdens het gewone WK.

Vrijdag weer verder met het 'gewone' WK. Dan speelt Lisa tegen Maral-Erdene Chuluunbaatar uit MongoliŽ.

Maar morgen dus eerst het sneldammen! 


Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home