Lisa Scholtens - dammen

3 nov. dubbele ronde dubbele kansen!

Vanmorgen tegen Maral-Erdene Chuluunbaatar uit Mongolië. Nog 3 wedstrijden te gaan deze week dus nog maximaal 6 punten te verdienen.

Lisa heeft niet lekker geslapen en de vermoeidheid begint nu de kop op te steken. Hopen dat ze zich toch goed kan concentreren.

Vanmorgen na het ontbijt zagen we een mevrouw lopen met een zwart wit geblokte blouse. Dat vond Mama leuk dus daar maakte ze een opmerking over. Voor ons liep Chizhov en die keek om. Hij verstaat heel goed Nederlands dus hij heeft dus verstaan wat we zeiden. Toen hebben we Chizhov in het Nederlands gegroet. En hij groette in het Nederlands terug! Dat zijn van die leuke dingen die je tijdens zo'n groot internationaal toernooi ook mee kunt maken! :-)

De partij: Maral-Erdene nam een hekstelling in. En al na een uur en een kwartier had Lisa een forcing en deed ze een 2 om 3 doorbraak naar dam! Ze stond toen een dam voor! Een tijdje later maakte Maral-Erdene een foutje waardoor Lisa 4 schijven kon slaan. Toen gaf ze op. Weer 2 punten erbij!

Partij nabesproken met coach Heike. Die was tevreden over Lisa's opbouw, tijdverdeling en de manier waarop ze de partij heeft afgerond.

De partij duurde nog geen 2 uur. 4 uur dus nog tot aan de volgende partij. Dat is lekker, even wat extra tijd om bij te komen en goed te rusten voor de 2e ronde van vandaag.

Na het nabespreken zijn we even naar het strand gewandeld. Er spoelen hier hele mooie stenen aan. In allerlei soorten en maten en kleuren! Gaaf om te zien! We hebben ons prima vermaakt op het strand!

Daarna terug naar het Holland House. Lezen, muziekje, tafeltennis.

In het Holland House mogen we trouwens ook regelmatig andere Nederlandstaligen verwelkomen. De 2 deelnemers uit België zoeken dagelijks ons Nederlandse gezelschap op en ook de Surinaamse delegatie komt af en toe even buurten.

Tijd voor het middag eten. Soep met rookworst oid erin. Maar even overgeslagen vandaag. Verder vis, koolsalade en aardappelpuree. Voor de vegetariërs gevulde champignons erbij. Wanneer zij iets niet zo lekker vinden wordt dit verdeeld onder de liefhebbers. Dus mama heeft vanmiddag genoten van gevulde champignon! En Lisa geniet alle dagen weer van de aardappelpuree! :-)

Vanmiddag tegen Yauheniya Shved.
Goede opening. Goed middenspel.
Een bomzet uitgehaald. Nog wel een foutje gemaakt door op het verkeerde veld dam te halen. Lisa stond wel 2 schijven voor. Goed eindspel, mooi afgerond. En gewonnen!

Weer 2 punten erbij! 10 punten uit 8 partijen! Dat is een +2 score!! Super blij mee!

Nog maar één dag te gaan!

En toen kwam de paring voor morgen. Morgen tegen Tuunara Fedorova. Zij staat nu 2e in het toernooi. En Lisa staat nu 7e !!!!! Wordt echt super spannend dus morgen ! !

Eigenlijk is het nu al superspannend.... Trainer Zainal Palmans heeft weer zijn advies doorgegeven. Lisa heeft heeft dit met coach Heike doorgesproken en goed voorbereid.

Nu proberen lekker te slapen. En dan morgen de belangrijkste wedstrijd van dit toernooi voor Lisa!!! SUPER SPANNEND!!!!


 Thirza schreef op 04-11-2017:
Wauwww, Lisa!! Wat doe je het goed!!
Succes met je laatste wedstrijd!

 Ina schreef op 03-11-2017:
Goed gedaan Lisa! Nog veel succes en plezier morgen!!

 Gerard schreef op 03-11-2017:
Morgen even je vermoeidheid vergeten en denken ik (vr)eet je op.
Heel veel succes.

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home