Lisa Scholtens - dammen

3e plaats het Wereld Kampioenschap dammen!!

Zaterdagochtend tegen Klara Kornaga. Remise geworden. Was Lisa niet tevreden over. Had meer kunnen zijn. Maar ja..... 

S middags laatste ronde van het WK. Lisa heeft vooraf berekend dat als ze wint, ze waarschijnlijk 3e is! Maar als ze verliest kan ze wel terugzakken naar de 15e plaats. Allesbepalende ronde dus. Na bijna 4 uur was het wachten voorbij. Lisa heeft de partij gewonnen!  

Nu afwachten tot alle partijen klaar zijn en de eindstand op internet komt. Een half uur later zijn alle rondes klaar. Volgens de final standings was Lisa 3e ! Met een minimale voorsprong op de nr 4, op weerstandspunten. Coaches Ester en Heike hebben voor de zekerheid nog bij de hoofdarbiter nagevraagd of deze uitslag definitief was. En dat was zo! Lisa 3e op het WK!! Haar 1e Internationale titel! Super!!

Goede nieuws uiteraard zsm bekend gemaakt. Vele positieve reacties en felicitaties! Gaaf om te zien hoe er meegeleefd wordt!! Top!

En toch.... ook gewoon door naar de orde van de dag. Morgenochtend het blitz toernooi. 9 rondes achter elkaar,  maar dan rondes van 10 tot 15 minuten per partij. 
Lisa heeft zaterdagavond met Fleur voorbereid. Even in het sneldamritme komen. 

Niet super goed geslapen, maar nog adrenaline genoeg om weer fit de nieuwe dag te beginnen. Na het ontbijt teambespreking in ons nieuwe (zelf geclaimde) Holland House, op de begane grond. Eerder zaten we op de 2e etage, maar tijdens het sneldammen is het handiger voor de kids als we dichterbij zitten.

Het blitz toernooi begint keurig om 9 uur. Ouders en coaches mogen niet in de zaal. 
Lisa 1e ronde tegen Tunaara Fedorova. De winares van het gewone WK. Remise! Knap!!
2e ronde gewonnen van Darya Nikifarava.
3e ronde tegen Karmen Kuusik. Die gister net 4e geworden is, omdat Lisa 3e was geworden.

Spannend!!


Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home