Lisa Scholtens - dammen

16 augustus 2014: 2e helft MTB Open

Woensdag heb ik tegen Stijn de Groote gespeeld. Deze partij heb ik gewonnen. 
Ik heb een aantal zetjes uitgehaald en ben zelf ook in een setje getrapt waardoor ik 1 steen kwijt raakte. Maar dat maakte niet zo heel veel uit want ik stond toen met 3 schijven voor, dus ik stond nog steeds voor.

Vrijdagmiddag heb ik helaas verloren van Wouter Sosef. In de 14e zet trap ik in een zetje van een 2 om 3 voor hem. Later deed hij een 1 om 2 waardoor mijn centrum ongeveer leeg werd. Toen waren mijn schijven zo verdeeld dat ik geen goede formaties meer op kon bouwen, en daardoor heel weinig zetjes uit kon halen. Hierdoor lukte het me niet meer om te winnen.

In de voorrondes had ik nu 4 punten uit 3 wedstrijden behaald. Zaterdag moest ik tegen Stef Schep finale spelen om de 3e en 4e plek. Helaas trapte ik in hetzelfde zetje als vrijdagmiddag tegen Wouter. In de 17e zet deed ik 33-28 maar dat had ik dus niet moeten doen. Ik had beter bijv. 34-30 kunnen doen, zodat hij niet 21-27 had kunnen doen. Hierna heb ik geprobeerd zelf nog zetjes uit te halen en niet in Stefs zetjes te trappen en meer op t centrum te spelen. Maar dat is niet gelukt zoals ik wilde en toen heb ik verloren.
Ik vind het wel jammer dat ik 4e ben geworden en dus niet op het podium stond. 
Mijn zus Jasmijn is 2e geworden en daar ben ik heel trots op!!
Ik vond het wel een heel leuk toernooi! Zo een hele week dammen vond ik heel fijn en ik heb ook veel geleerd.

Ik heb trouwens ook nog geholpen met pannenkoeken en kniepertjes bakken en verkopen. De opbrengst hiervan was voor de trainingen voor de jeugd van de Hoogeveense Dam Club.


Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home