Lisa Scholtens - dammen

27 okt 2e ronde van het WK dammen in Tallinn

Gedurende de partij zal ik steeds updates plaatsen. Bedankt voor uw interesse en graag tot de volgende keer! ;-).

Kijk ook eens bij de foto albums! Het uploaden gaat niet vlot, dus er zijn nog een aantal foto's van de reis die we op de site willen plaatsen. Dat album wordt dus nog aangevuld.

Lisa heeft prima geslapen. Geweldig om te zien dat ze zo lekker ontspannen kan slapen, ondanks alles wat ze meemaakt! Half 8 ontbeten. Deze keer ons eigen theezakje maar mee naar t ontbijt. Lisa wilde graag aardappels bij het ontbijt! Ze vindt het bijzonder en leuk dat je hier dus 3x op een dag warm kunt eten! Verder heeft ze verplicht 1 bruine boterham naar binnen gewerkt, voordat ze weer een witte mocht... Vond Lisa niet zo leuk, maar met de zelf meegebrachte roze witte muisjes vond ze het uiteindelijk redelijk te doen. Het bruine brood is echt heel donker. Wordt 'black bread' genoemd. En het smaakt een beetje zoetig. Wel wennen dus. Maar we hebben heel veel geluk. Zo luxe zoals hier is het anders nooit tijdens de EK's en de WK's! Met bijv. grutjes of gemalen damstenen als ontbijt... Deze luxe waarderen we dan ook zeer! 

Vanmorgen tijdens de ouderbespreking gehoord dat het WK welpen en pupillen volgend jaar in Nederland is, waarschijnlijk in Hijken! Super dat zo'n groot toernooi dan in ons eigen land is!!

Partij nr 2 is nu een uur bezig (gestart om 9 uur). De dames hebben allebei 4 stenen van de ander geslagen. Lisa staat mooi op het middenveld. 

Ben trots op Lisa! Kwam net de speelzaal binnen en toen ging ze achter haar tegenstandster staan om het bord ook vanuit haar perspectief te bekijken. Ook heeft ze al gegeten en gedronken tijdens de partij!  Fijn om te zien dat ze dat nu zelf oppakt! Geweldig! Wat dat betreft is het toernooi nu al geslaagd, haha!

Lisa damt goed! Nog geen extra stenen weggespeeld,  maar haar stenen staan goed verdeeld op het bord. Als ik goed heb opgelet, heet dat goed positiespel...

Ben je even de zaal uit, kom je terug, bord half leeg! Lisa nog 8 stenen. Katarzyna nog 7.  1 steen voor dus. Maar ja, bij welpen dammen zegt dat niet veel...

Waarom was ik even de zaal uit? In de zaal staan geen stoelen voor de ouders. Dus loop ik regelmatig naar de gang tussen beide speelzalen, om de site bij te werken. In dat gangetje is hele goede wifi,  in tegenstelling tot de meeste andere plekken in het hotel.  Op de slaapkamer moet je je tablet boven je  hoofd houden en dan flink heen en weer zwaaien om wifi op te pikken. Tegenover de receptie is ook nog goede wifi in een lobby met 6 zitplaatsen. Daar zaten gistermiddag verschillende ouders van team KNDB de sites van hun kids bij te werken en de tussenstanden te bespreken. Gezellig! 

De partij is klaar! Lisa heeft gewonnen! Ze heeft goed en geconcentreerd gespeeld. 3 punten binnen! Een partij gewonnen tijdens een WK! Super knap hoor! 

De partij heeft 2,5 uur geduurd. Nu nabespreken met teamchef Rik Keurentjes. Daarna een potje tegen Rik gespeeld. Lisa met zwart met 20 gewone stenen en Rik met wit en met 10 dammen. Ondanks het voordeel van de vele dammen, wist teamchef Rik niet tot winst te komen! Het werd remise! Daarna naar de slaapkamer om bij te komen en te ontspannen. Even een spelletje twaalven met Marrie Gabbert, en even later ook met zus Luise Gabbert. Vanmiddag om 1 uur lunch en om 3 uur de volgende partij. 

Zie ook de foto's! 


 Juf Lammy schreef op 28-10-2014:
Super, gefeliciteerd. Wat een knappe prestatie.
En dan volgend jaar in Hijken?
Zijn er nog meer dan die in Drenthe, vlak bij ons? Dat zou pas mooi zijn!!

 Je Nicht Chantal schreef op 27-10-2014:
Hee topper! Ik ben trots op je, echt goed bezig hoor!
Succes
Dikke Knuff

 Jeannette vd Geest schreef op 27-10-2014:
Spannend hoor en gefeliciteerd met de gewonnen punten!!!
Ben benieuwd wat het vanmiddag wordt.
Mama Carola, lukt het nog een beetje met de stress bij jou?!
Wouw, volgende keer in nl? Dat zou fijn zijn
Succes beiden, maar het meest voor Lisa ;-)

 Petermirandastijn schreef op 27-10-2014:
whoo gaaf hoor Lisa, gewonnen! Zet 'm op vanmiddag bij de volgende partij!

 Jasmijn schreef op 27-10-2014:
Hey Liesje

Goed gedaan man en veel succes gewenst voor de volgende partij.
Ik zal voor je duimen.

 Greetje Vos schreef op 27-10-2014:
SSuper gedaan ,Lisa!! Neem maar lekker even rust en dan er weer voor gaan vanmiddag,we leven met je mee!!! Groeten aan Mama en liefs van Kees en Greetje!!

 Tante Ina schreef op 27-10-2014:
super!! Godt gjort; oftewel 'goed gedaan' . Trots op je

 Gerard schreef op 27-10-2014:
Hey kanjer,

Fantastisch, super gespeeld.
Maar denk eraan, je bent er nog lang nog, nog 7 zware partijen!!
Geniet eerst maar eens fijn en voor vanmiddag toi toi toi

 Papa schreef op 27-10-2014:
Gefeliciteerd schatje. We zijn trots op je!!! Geniet er lekker van!!!

Groetjes Papa en Gonnie

 ome Gezinus schreef op 27-10-2014:
Hoi Lisa/ Carola,

Gefeliciteerd met het eerste punt. Is de tweede partij vanmiddag of morgen?
Wat fijn dat het zo goed gaat.

 Tante Ina schreef op 27-10-2014:
Suc6 met de 2de ronde !! We zullen voor je duimen. Klem van mij

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home