Lisa Scholtens - dammen

30 okt ronde 7

6.15 Oeps, Lisa werd zojuist wakker met hoofdpijn. Gisteravond heeft ze haar hoofd gestoten tegen de muur achter het bed... Paracetamolletje gehad en hopen dat het wegtrekt!

De partijen van gister van team KNDB staan al weer in toernooibase. Top Eva, dank je wel! Zo kunnen de liefhebbers die de deelnemers en/of het toernooi volgen,  ook zien hoe de partijen zijn gegaan. 

Aan het begin van deze nieuwe dag, willen wij allereerst iedereen bedanken die mee leeft en voor Lisa duimt of bidt! Super, al die berichtjes op de site! Lisa vindt het erg leuk dat ze zoveel supporters heeft!

Ontbijt voor Lisa hetzelfde recept als gister: gekookte aardappels, een gekookt ei (althans het eiwit daarvan, het eigeel laat ze mooi liggen), komkommer en een kopje thee (onze uit Nl. meegenomen oude vertrouwde bosvruchten thee). Voor de anderen waren er ook pannenkoekjes en bijzondere broodjes. Lisa heeft er gelukkig geen moeite mee dat ze dat niet mag hebben,  en geniet tussen de partijen door op onze kamer van het lekkers dat we voor haar hebben meegenomen uit Nederland. We zijn overigens wel benieuwd of Lisa's aardappelen-ontbijt inderdaad navolgers heeft gekregen bij haar fans in Nederland!  ;-)

9.05 wedstrijd is begonnen. Lisa had er weer erg veel zin in! We hebben iedere dag van 8.30- 8.45 teambespreking. Vanmorgen benadrukte coach Rik dat gisteren een zware dag was, met de 2 partijen, maar dat voor veel spelers de wedstrijd van vanmorgen ook zwaar zal zijn, omdat er zo weinig tijd tussen zit. Om 8.45 gaat dagelijks de zaal open. Toen we bij Lisa's bord aankwamen had Lisa de witte stenen, terwijl ze vandaag met zwart moet spelen. Gelukkig was ze zo assertief dat ze er wat van zei! Even overlegd met de arbiter Kerdi Pesur en toen hebben we de schijven omgewisseld. 

In de zaal zijn aan weerszijden van het gangpad meerdere rijden met 3 speeltafels naast elkaar. Het gangpad is aangegeven met geel-zwart-gestreept tape over de grond. Als ouders of coaches zelfs maar met hun tenen over die streep kommen, worden ze gelijk terug geroepen. 

Overigens zijn er vandaag 2 Nederlandse onderonsjes: Akosh en Sander spelen tegen elkaar bij de welpen Berke en Jorne bij de pupillen jongens.

9.55 u Luise Gabbert heeft haar partij gewonnen! Gefeliciteerd meisje, mooi 2 punten erbij! 

Ik kreeg zojuist een compliment van onze Surinaamse vriend, dat vanmorgen de hele Nederlandse delegatie zo stralend glimlachte voor aanvang van de partijen! Hij vond dat zeer fijn om te zien! 

10.15 u Lisa staat er niet goed voor. 1 kant van haar bord staat helemaal vast! Er is 1 geluk bij een ongeluk: haar tegenstandster staat er al net zo slecht voor! Op diezelfde kant kan zij een geen steen veilig verzetten.

En dan nu de stand in officiŽle damtermen: Lisa heeft een Tsjizjov-kanon. Haar tegenstandster gaat zo wellicht het kerkhof betreden. Het is een explosieve situatie. De verwachting is dat dit geen remise wordt, maar dat 1 van  beiden overduidelijk gaat winnen. 

Vandaag iets minder updates tijdens de partij. Er was vanmorgen een kwartier na aanvang van de wedstrijden een akkefietje met een jongen uit Kazachstan,  waarvan ik u de details zal besparen. Ik heb hierbij de toernooiorganisatie ingeschakeld. Ten tijde van het akkefietje kwam de stoom zo'n beetje uit mijn oren! Inmiddels ben ik gelukkig weer ☺ en als ik er aan terug denk, kan ik er af en toe zelfs ook om lachen. Maar dat komt vooral omdat een andere ouder van team KNDB tegen mij zei dat ik een letter vergeten ben in deze alinea.... Als u weet welke letter en waar, stuur dan even een berichtje via het contact formulier van deze site!

In ons internet cafť (het eerder beschreven gangetje) zitten we ons inmiddels af te vragen of het in Nederland vandaag algemene vergaderdag is, of dat heel Nederland een totale internet storing heeft. Op de sites van de diverse deelnemers zijn vandaag nog amper berichten van de fans binnen gekomen... ;-)

11.45 Lisa heeft een dam combinatie. Of dit tot winst gaat leiden is nog niet bekend.

12.15 u Lisa heeft haar dam, maar staat nu 3 stenen achter... Het ziet er niet goed uit. 

12.20 u het gaat de verkeerde kant op! Lisa is haar dam kwijt en staat 3 stenen achter. Misheel heeft nu wel een dam. Jammer dat Lisa waarschijnlijk geen punten gaat scoren deze partij.  Maar ze heeft wel die mooie dam combinatie gemaakt. En al weer 3,5 uur achter het bord!

12.30 u de partij is klaar. Helaas verloren. Lisa vindt het erg jammer maar is wel tevreden over de gespeelde partij. 

Analyse: na 14 zetten stond heel Lisa's linkerzijde vast. Na het behalen van haar dam heeft ze verschillende foute zetten gedaan. De dam was te duur. Maar de dam combinatie was echt heel mooi! 

Vanmiddag vrije middag. Na de analyse eerst nog met Marie indisch dammen gedaan. Toen lunch: spaghetti. Hierna buiten een frisse neus gehaald. Toen geskyped met de klas. Dat was leuk! Grappig om elkaar zo goed te kunnen horen en zien, terwijl we zover weg zijn! Nogmaals naar buiten geweest, stiekem ook nog heel even meegedaan met voetbal, met de krukken... Hmmm... Daarna gekeken bij de nevenactiviteit van vandaag: het ouder- en coach toernooi. Coach Wouter, Jan Ekke en Danny deden mee bij de coaches. Eva, Flip, Oeds, Hans Peter en Rob deden mee bij de ouders. Jan Ekke en Wouter werden gedeeld 2e. De andere teamgenoten wisten helaas geen podium plek te bemachtigen. Lisa heeft ondertussen ook nog verschillende (dam) spelletjes gespeeld met Marie en Luise. Lisa baalde eigenlijk ook wel een beetje van de vrij middag. Ze had liever zelf no een officiŽle extra partij gedamd ipv wat ontspannen en rond hangen. Daarvoor is ze hier tenslotte.... Dit geeft wel aan hoe zeer ze geniet van dit toernooi! 

Toen eten, vervolgens skypen met thuis en daarna voorbereiden op de partij van morgen tegen de Chinees Yuqing Ao. Er staan al 4 partijen van haar van dit WK in toernooibase, dus wel wat materiaal om mee voor te bereiden. 


 Juf Lammy schreef op 31-10-2014:
Wij zijn om 13.50 uur gaan zitten om de skypeverbinding te maken. Grote frustratie in de klas dat het niet wilde lukken. We konden bellen wat we wilden, elke keer viel de verbinding weg. 14.20 uur , " juf, hij gast over"! Jippy, Carola aan de lijn en wat een goed beeld toen we Lisa konden zien. Van te voren zoveel vragen bedacht en dan onder de indruk zijn dat wij in Hoofeveen Lisa zomaar in haar stoel op de hotelkamer in Estland kunnen zien. Weg zijn de vragen, ha ha.
Maar na de verwondering hebben we heerlijk kunnen kletsen met elkaar, dat was heel mooi.
Zet hem maar weer op Lisa, we zijn blij dat je ook last zien naast een zeer goede dammer te zijn, ook een goede verliezer kan zijn. Dat is knap! Nu weer een nieuwe dag, met nieuwe kansen. Go for it, Lisa.

 Marijke schreef op 30-10-2014:
He Lisa, wat gaat het goed! Jammer van de partij van vandaag. Veel plezier en succes gewenst.

 greetje schreef op 30-10-2014:
super datje hetzo lang volgehouden hebt.jammer dat het niet gelukt is,MORGEN BETER.LEKKER SLAPEN STRAKS.VEEL SUCCES MORGEN,LIEFS VAN Greetje en de familie Slager ,we gaan morgen naar Ton,voor zijn verjaardag.Tot horens en veel liefs

 Juf Delia schreef op 30-10-2014:
Heerlijk dat je zo aan het genieten bent! In de ochtend aardappelmaaltijd zou ik ook wel willen. Gaan jullie dat in Nederland straks ook doen?
Succes morgen!

 Rolina schreef op 30-10-2014:
Een vergaderdag??? Er moet ook nog gewoon gewerkt worden, schone zus!!!!!
Jammer dat je hebt verloren, maar mogen weer nieuwe kansen.....
Een fijne dag verder en ik ga zo weer werken... Groetjes

 bertina schreef op 30-10-2014:
hoi Lies, toch aardig dat je je tegenspeler ook 'es een keertje een overwinning gunt... Als je er vooral maar plezier in houdt! groetjes!

 Jasmijn schreef op 30-10-2014:
Jammer joh
Maar wel lekker lange partij!!!

 papa schreef op 30-10-2014:
Jammer lieverd, morgen weer een nieuwe kans. Heerlijk dat je er zo van geniet. ga vooral zo door!!!!!

Groetjes Papa en Gonnie

 Gerard schreef op 30-10-2014:
Jammer meid.
Morgen maar weer goed je best doen.

 Jeannette vd Geest schreef op 30-10-2014:
Succes vandaag en de volgende keren dat je mag.
Ik ben ff een paar dagen 'uit de lucht'! Tenminste wat jullie site betreft!
Ik zal Louis via de app wel vragen hoe het ervoor staat.
Carola, ook sterkte met de laatste dagen!
En alvast een goede terugreis!

Groetjes en toitoitoi!

Jeannette

 Jasper schreef op 30-10-2014:
Vergaderdag?? Nee, joh. Maar Lisa, veel succes vandaag en zet hem op!!

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home