Lisa Scholtens - dammen

3 november AFKICKEN !!

Het hoofd helemaal vol belevenissen die je wilt delen! We moeten echt afkicken! Van aardappels een een gekookt eitje als ontbijt. Van het schrijven op de site. Van 3x daags ranja bij de maaltijd. Van het praten en denken in het Engels en Duits.
In Estonia we were talking in englisch. After one week I was even thinking in englisch! And Lisa also started to talk englisch! Then we were flying to Frankfurt und wenn wir wieder auf Schiphol gelandet waren, moesten we er heel erg aan wennen dat we nu weer gewoon Nederlands kunnen (euh... moeten) praten!

Ben benieuwd of Danny en Jan Ekke ook ontwenningsverschijnselen hebben, nu ze niet meer dagelijks urenlang tegen elkaar kunnen sneldammen. Of zou dat via de digitale weg nog gewoon doorgaan??

Het was fijn om weer gewoon lekker thuis te slapen. Zonder geschreeuw op de gangen in het hotel. En zonder nachtelijk gedribbel met de bal van de basketballers, die de eerste dagen ook in het hotel verbleven!

Lisa heeft nog even vrij van school om weer bij te komen en over te schakelen naar de 'weer-alle-dagen-naar-school-modus'. De aanloop naar het toernooi toe was erg spannend en dat was voor Lisa regelmatig moeilijk om hier mee om te gaan. Tijdens het WK was er concentratie en een gezonde spanning voor elke wedstrijd. Nu is het weer wennen aan het gewone leven, en aan het omgaan met de vele positieve reacties die ze krijgt!

Lisa heeft enorm veel geleerd, op allerlei gebieden: Engels, Duits, de noodzaak van eten en drinken, zelfredzaamheid, planning, communiceren met gebaren, assertiviteit.
In de laatste partij zat Lisa op een stoel, waarvan de zitting loszat en steeds heen en weer schoof. Ze riep zelf de arbiter erbij en maakte duidelijk was er was. De stoel werd weggehaald, en Lisa mocht de partij vervolgen op de stoel van de scheidsrechter!
Knap gedaan meissie! Ik hoop dat Lisa de ervaringen die ze heeft opgedaan, en de dingen die ze heeft geleerd, toe kan passen. 

Nu eerst samen een potje Monopoly. De Euro-versie wel te verstaan! ;-)

Kijk ook eens op www.jeugddammen.com of op www.damclubhoogeveen.nl voor nog meer verslagen.


 Lo´c, Elmar, Weinant, Natalie schreef op 04-11-2014:
Wat fijn dat het allemaal een succes is geweest. En wat een topprestatie. Zoveel facetten waarvan je geleerd hebt. Veel ondergaan en dan toch zo goed presteren...petje af. Tot snel Lisa, we zijn benieuwd naar jouw live-verslag!

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home