Lisa Scholtens - dammen

9 mei 2015 opnieuw Kampioen Welpen Meisjes!

Vol goede moed en blijde hoop is Lisa vanmorgen afgereisd naar het Gelderse Lunteren. Volgens het officiŽle wedstrijdboekje zouden 14 meiden om de bekers en de titel strijden, maar 1 meisje was afgemeld. Teleurstelling bij Lisa, een oneven aantal deelnemers betekent immers een dummy, en daar wordt zij niet vrolijk van! Een dummy heeft nl. automatische punten toekenning aan een deel van de spelers tot gevolg, en helemaal zuiver is dat systeem niet.†

Iets later als gepland werd er gestart met de opening en de 1e ronde. Reden: speelster nr 13 was er nog niet. Toen bleek dat zij helemaal niet meer op kwam dagen, was er dus weer een even aantal deelneemsters en bleek er gelukkig geen dummy nodig! †Een hele opluchting!†

De 1e ronde speelde Lisa tegen Sophia Voitishchuk. Al na een paar minuten had Lisa een dam veroverd. Lisa speelde een 1 om 3. Even later gaf Lisa haar dam weg, om vervolgens 2 stenen te kunnen slaan. Zo kwam Lisa mooi op voorsprong. Inmiddels had Lisa een nieuwe dam veroverd en daarmee maakte ze de partij vlot af, uiteraard in haar voordeel.

Partij nr 2 tegen Fernande de Graaf. Fernande is lid van de Wageningse damclub. Deze club heeft een boeiende jeugdafdeling, waar flink getraind word. En dat heeft effect, want de dames waren erg aan elkaar gewaagd. Lisa moest goed de aandacht erbij houden om de partij tot een goed einde te kunnen brengen. In het middenspel vergat Fernande een steen van Lisa te slaan. Lisa was zo vriendelijk oom haar daarop attent te maken. Uiteraard niet zonder reden, hierna kon Lisa nl. 2 stenen terug slaan. Uiteindelijk heeft Lisa de partij gewonnen door een slimme ruil, waarna ze kon doorbreken naar dam.

4e partij tegen Luise Gabbert. Een spannende wedstrijd tussen 2 favorieten voor de kampioenstitel! Lisa moest alle zeilen bij zetten. Ze trapte in een 3 om 3 naar dam. Hierna kon Lisa echter een onverwacht zetje uit halen. Na dit zetje stond ze 1 steen achter. Ze liep achter een schijf van Luise waardoor ze of zou doorbreken naar dam of 2 schijven voor kon komen. Luise koos echter voor de dam. Lisa haalde dam en pakte of ruilde vervolgens alle schijven van haar tegenstandster af.

Gelukkig wist Luise zich hierna goed te herstellen en won ze de rest van haar partijen. Luise werd 2e met 12 punten uit 7 wedstrijden. Daria, Fernande en Yneke moesten barrage spelen om de 3e 4e en 5e plaats. Fernande werd 3e.

Na de barrage werden de bekers uitgereikt en de foto's gemaakt. Lisa kreeg behalve de beker ook een mooie bos rozen. Dat zij die bloemen kreeg was een bijzonder leuke verrassing voor Lisa! Is ze erg happy mee!

Toen was het tijd om weer huiswaarts te keren, maar daar dacht de accu van onze auto anders over... De spectaculaire reddingsactie van de Hoogeveense jeugdleider Gerard Bruins mocht helaas niet baten. Terwijl wij wachten op de ANWB, zagen we hoe het voetbalteam van Lunteren kampioen werd. In de feestvreugde die volgde, zagen we hoe de spelers hun trainer bedankten. Terwijl de trainer voor een TV-camera een interview stond te geven, gooiden de spelers o.a. een emmer water over zijn hoofd leeg! Lisa krijgt training van Zainal Palmans. Uiteraard zijn wij ook blij met de trainingen van Zainal! †De rest van de avond passeerden allerlei wilde bedank-plannen de revue, maar we kwamen tot de conclusie dat dammen toch wel een heel andere tak van sport is!

Lisa is blij met haar kampioenstitel! †Ze vindt het leuk dat ze voor het 2e jaar op rij kampioene is! Eerst hier maar eens flink van gaan genieten!!

Het is een leuke dag geweest, met enkele vrij makkelijke, maar ook enkele pittige partijen. Lisa heeft weer genoten van deze damdag!†

En na komend weekend zien we wel wat we gaan doen met de plaatsing voor het EK en WK die Lisa hiermee verdiend heeft! Aanstaande zaterdag speelt Lisa het NK welpen algemeen. Veel goede spelers, dus dat belooft een aantal leuke, pittige partijen. Jasmijn speelt donderdag tot en met zaterdag het NK pupillen meisjes! Lisa en Jasmijn hebben weer een leuke dam-week voor de boeg. En maar zien wat ze weten te bereiken! Een spannende week dus...

22 mei: Lisa heeft een hele mooie bos bloemen van de burgemeester en wethouders gekregen voor haar Nederlands Kampioenschap Dammen! Super hoor! Erg leuk dat er in het Gemeentehuis aan haar gedacht wordt! Lisa is er helemaal blij mee!!

  

 Chantal schreef op 10-05-2015:
Gefeliciteerd Lisa, Toppertje! Liefs X

 Fam. Schep schreef op 09-05-2015:
Gefeliciteerd Lisa!! Superknap gedaan!

 louis schreef op 09-05-2015:
goed gedaan lieverd ben trots op je

 lisa schreef op 09-05-2015:
bedankt

 familie jagersma schreef op 09-05-2015:
Het is je weer gelukt Lisa !
Proficiat! Je bent een echte doorzetter.

 Martin en Jeannette van de Geest schreef op 09-05-2015:
Goed gedaan Lisa!
Gefeliciteerd met deze uitslag.

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home