Lisa Scholtens - dammen

16 mei 2015 Nederlands Kampioenschap welpen algemeen

Vorig jaar was Lisa 2e bij dit Kampioenschap. Wat zal er vandaag gebeuren? Op papier zijn er zo'n 8 sterke spelers die uiteraard allemaal voor de titel gaan! Lisa heeft sinds gisteravond hoofdpijn en is erg verkouden. We hopen dat ze hier geen hinder van ondervindt, maar als je 'niet lekker in je hoofd zit' en de hele dag een loopneus hebt, blijkt concentreren toch een stuk lastiger...

De 1e ronde speelt Lisa tegen Fernande de Graaf. Zij is vorige week 3e geworden bij de welpen meisjes. Lisa wint deze partij. 2e ronde is tegen Marjory Feyt. Die was vorige week tijdens het welpen meisjes niet fit en is nu duidelijk beter in vorm. Lisa wint de partij wel.

Ronde 3 is tegen Roald Scheper. Roald en Lisa staan op dat moment samen op kop, met allebei 100% score: 4 punten uit 2 partijen. Een spannende partij dus, die door Lisa gewonnen wordt!  Ze gaat daardoor op kop met als enige 6 uit 3.

Dan moet Lisa tegen 1 van de andere favorieten voor de kampioenstitel: Jan Kornilov, de nr 1 van vorig jaar. Een pittige partij die uiteindelijk in remise eindigt. Hierna wint Lisa van Ivar Smijers.

De 6e partij is tegen Roland Kreeft. Ook een Hoogeveens jeugdtalent en zeker ook een favoriet voor de kampioenstitel. Roland speelde een ijzersterke partij. Het ging aardig gelijk op. In het eindspel hoopte Lisa Rolands dam te kunnen afvangen, maar Roland doorzag Lisa's valletje. Roland kan hierdoor de 2 punten binnen halen en neemt hiermee de koppositie in de tussenstand in. 

Vervolgens speelt Lisa tegen Simon Harmsma, die als welp vorige week zeer verdienstelijk mee heeft gedaan aan het NK pupillen algemeen. Simon blijkt tijdens deze partij een maatje te groot voor Lisa. Hierna wint Lisa de partij tegen Emre. De 9e partij is tegen Max. Lisa weet helaas de winst niet naar zich toe te trekken en verliest de partij. 

Lisa heeft nu 11 punten uit 9 partijen, net als Renco, Ivar, Emre en Max. Er moet dus barrage gespeeld worden. Het is inmiddels half 6 geweest! Eerst wordt de prijsuitreiking gedaan van de plaatsen die wel duidelijk zijn, zodat de andere spelers naar huis kunnen. Simon Harmsma is 1e geworden en Roland Kreeft 2e! Knap hoor! Gefeliciteerd! 

Na een lange speeldag volgen nu dus nog de barrages. 5 minuten op de klok plus 5 seconden per zet. Sneldammen dus. Emre wint alle 4 partijen, Renco wint er 3, Lisa 2, Ivar 1 en Max geen. Lisa wordt hiermee dus uiteindelijk 5e. Helaas hebben Lisa's verkoudheid en hoofdpijn haar vandaag niet echt geholpen. Lisa had gehoopt wat hoger te eindigen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. 

Het is inmiddels bijna 8 uur 's avonds! De dag was lang en slopend, maar ook gezellig met mooie spannende partijen! We kijken met plezier uit naar de volgende damwedstrijd, het NK schooldammen over 2 weken! 


Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home