Lisa Scholtens - dammen

30 mei 2015 YESSSS!!! Nederlands Kampioen schooldammen!!!

De 1e ronde speelden we gelijk tegen een school die (net als wij) genoemd werd als 1 van de kanshebbers op de titel, de St. Michaelschool uit Groningen. Ik speelde tegen Gerard Kramer en heb de partij gewonnen. In totaal hadden wij op de 4 borden 7 punten. De 1e winstpunten dus!

De 5e partij was tegen de Montessorischool uit Wageningen. Ik trof daar wederom Luise Gabbert. Dat beloofde weer een spannende partij te worden! We hadden niet genoeg aan het half uur speeltijd en daarom moesten we met de klok gaan spelen. We kregen elk nog 3 minuten plus 3 seconden erbij voor elke zet. Het eindigde dus in een partijtje sneldammen! Na een super zenuwslopende wedstrijd ging Luise door haar tijd. Ik stond op dat moment ook gewonnen. 

Uiteindelijk hebben we als team 1 partij remise gespeeld en de andere 8 partijen gewonnen. Hiermee zijn we KAMPIOEN schooldammen van Nederland geworden!!

Ik had persoonlijk 100 % score! 
Het was een lange dag. Het was leuk om in het Roelof van Echten college te kunnen spelen! Een mooi gebouw voor zo'n toernooi en lekker dicht bij huis! Het was wel irritant dat er steeds mensen door de deur de zaal in en uit liepen en tijdens de partijen veel lawaai maakten. Maar toch ging het heel goed en was het heel leuk! 

De prijsuitreiking werd gedaan door niemand minder dan onze eigen Burgemeester: meneer Loohuis! Hij vond het heel leuk dat het zo goed gaat met de jeugd van de Hoogeveense Dam Club en was erg trots op ons!


 Papa (Richard) schreef op 30-05-2015:
Goed gedaan weer lieverd, gefeliciteerd!!!!!!!

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home