Lisa Scholtens - dammen

11 augustus ronde 2 en 3 van MTB Open

Vanmorgen speelde ik tegen dhr Hans van der Laan. In de opening en in het vroege middenspel ging het wel goed. Later in het middenspel stond ik raar opgesloten door een oostblok van mijn tegenstander. Door eerst een schijf weg te geven en daarna bij mij een schijf ertussen uit te halen door het oostblok te gebruiken, won mijn tegenstander een schijf. Later heb ik nog geprobeerd die schijf terug te winnen. Ik had daarvoor een piramide, een vork en een kruisformatie opgebouwd. Helaas deed mijn tegenstander vervolgens nou net één van de zetten die mij géén schijfwinst opleverde, terwijl zo´n beetje alle andere zetten mij wel schijfwinst op zouden leveren. Ik bleef dus jammer genoeg 1 schijf achter staan. Aan het begin van het eindspel, toen ik inzag dat ik niet meer kon winnen, heb ik opgegeven.

's Middags speelde ik tegen dhr Gert Brink. In de opening kwam ik 2 schijven voor te staan doordat ik een zetje uithaalde. Mijn tegenstander was enorm verrast door mijn zetje, die hij zelf van te voren niet had gezien! Hij vond het erg knap dat ik dat zetje wel gezien had! Later had dhr Brink een forcing kunnen doen waarmee hij 1 schijf had kunnen terugwinnen. Ik had die zet helemaal nagerekend en het was een hele goede zet voor hem, maar hij speelde die zet niet. Ik heb verder nog een aantal keer geprobeerd om een zetje uit te halen, maar dat is niet meer gelukt. Op het einde van de partij deed ik nog een ruil waardoor ik op het veld voor het damveld kwam (dat was dus op de een-na-laatste rij), waardoor ik bijna dam had en toen gaf mijn tegenstander op. Mijn eerste winstpartij tijdens een MTB Open!!! Ik ben er erg blij mee!!

Wat ook erg leuk was, was dat mijn tegenstander dhr Brink na de partij helemaal glunderde omdat hij zo blij voor mij was dat ik de partij gewonnen had! Hij was helemaal enthousiast dat ik zo goed gespeeld had en hem op zo´n mooie manier verslagen had!

In de tussenstand sta ik nu 50e van de 84 deelnemers!!!

Morgenmiddag is de volgende partij, om 13.00 uur. Ik speel dan tegen de heer Leo Peters.

  

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home