Lisa Scholtens - dammen

15 augustus 2015: 8e en laatste ronde MTB Open 2015

De laatste partij van het MTB Open 2015 heb ik gespeeld tegen dhr Douwe de Jong.
 
Ik heb heel goed opgebouwd en goed verder gespeeld. 
Ergens in het middenspel heb ik een groot deel van de stenen van mijn tegenstander opgesloten. Hiermee dwong ik hem om iets te doen wat hij niet wilde. Dhr De Jong had meerdere opties, maar die hadden allemaal voor hem negatieve gevolgen.  Ik zou dan bijvoorbeeld een zetje naar dam uit kunnen halen of hem volledig kunnen opsluiten. Hij voorkwam dit door een steen weg te geven. Later stond mijn tegenstander zo vast dat ik een 2e steen op voorsprong kon komen. Uiteindelijk gaf hij op omdat hij niet meer van mij kon winnen.
 
Na een paar uur wachten tot alle partijen uit waren was de prijsuitreiking. Ik heb een prijs gewonnen met de pupillen en de prijs van het grootste rating verschil! Dat vind ik heel leuk!!!
 
Ik ben uiteindelijk 56e geworden van de 84 deelnemers!! Hiervan waren ongeveer 14 kinderen/jongeren en de andere 70 waren volwassenen! Ik vind het eigenlijk best heel goed van mezelf dat ik zo hoog geŽindigd ben! En dat terwijl ik voor het eerst meedeed bij het MTB Open en nog maar 10 jaar ben!
 
Ik heb tijdens dit toernooi 7 punten uit 8 wedstrijden behaald! Ik vond het heel leuk om mee te spelen met het toernooi van de volwassenen! Ik heb van meerdere ervaren dammers gehoord dat ik goed heb gespeeld. Doordat ik veel geleerd heb tijdens mijn trainingen heb ik meerdere partijen gewonnen. Ik ga dus lekker verder trainen voor het WK in de 1e week van november!
 


 Juf Lammy schreef op 17-08-2015:
wat een knappe prestatie Lisa. Op naar het WK toernooi, waar je hoop ik, net zo'n mooie prestatie neerzet. Ik vind het erg knap van jou om VO ver te eindigen. Mijn complimenten!

 ria schreef op 16-08-2015:
Super gedaan Lisa! Op naar het volgende.

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home