Lisa Scholtens - dammen

4 nov: 5e ronde tegen Kseniya Bielaia uit Oekraïne

Vanmorgen was er een excursie naar Orvelte. Ik ben niet meegegaan, zodat we lekker uit konden slapen en uit konden rusten. Alle deelnemers (ruim 260 kinderen) met hun ouders en coaches verblijven op Landal park Orveltermarke in Witteveen, vlak bij Westerbork. Dit zijn totaal 450 personen!

Team KNDB bestaat uit 42 spelers,  17 ouders en 8 coaches. 

Team KNDB zit in 9 huisjes. Wij zitten met 10 personen in een 12 persoons huisje. 's Morgens ontbijten we gezamenlijk in ons huisje. Iedere ochtend hebben we lekkere broodjes van de Jumbo. Coach Henk zit bij ons in het huisje en hij haalt iedere ochtend het eten en drinken op en zorgt voor een gedekte tafel. Dat is heel fijn!

Als de Nederlandse delegatie (tesm KNDB) hebben we het voorrecht dat wij een kleedkamer tot onze beschikking hebben waar we tussen de partijen door uit kunnen rusten, het Holland House! Handig, zo'n WK in eigen land! De wedstrijden vinden plaats in de Drenthehal in Beilen.

Iedere dag hebben we een half uur voor aanvang van de eerste partij een teambijeenkomst van team KNDB in het Holland House. Teamchef Johan Kraijenbrink neemt dan een stuk of tien aandachtspunten met ons door. Dit varieert van "wie is er jarig" tot "denk erom, je hebt tijd genoeg!" en "vergeet het niet: zetcontrole, zetcontrole, zetcontrole!!"

De middagpartij begon deze keer om 13.00 uur. 

Mijn tegenstandster heeft geen enkele kans gehad om te winnen. Ik had wel 2 keer kans op winst, maar dat heb ik tijdens de partij niet gezien. Het is remise geworden.  Juf Lammy schreef op 06-11-2015:
Lekker laat op staan? Mag ook wel, na alle inspanningen. Wat ga jij lekker hè!

 Jeannette vd Geest schreef op 05-11-2015:
Het lijkt wel vakantie !!!
Topper, je verdient het! Samen met Jasmijn!
Veel plezier nog de komende wedstrijden!

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home