Lisa Scholtens - dammen

WK 2015 alweer voorbij....

Na mijn laatste partij tegen Katarzyna Pisarska was het wachten op de prijsuitreikingen. Eerst was er echter een barrage van Team KNDB-genoot Jitse Slump. Hij won de barrage van Arton Bursuk en Jitse werd daarmee Wereld Kampioen in de categorie aspiranten jongens! Wouter Wolf werd 3e in diezelfde categorie! Bij de junioren jongens werd Martijn van IJzerdoorn Wereld Kampioen! Alle 3 gefeliciteerd met jullie mooie podiumplaats!!

Bij de prijsuitreiking werden eerst de prijzen voor de Blitz (het sneldammen) uitgereikt. Hierbij werden de volksliederen van de nrs 1 gespeeld. Jitse en Martijn waren ook bij de Blitz elk nr 1 van hun categorie. Toen zij op het podium stonden en de prijs in ontvangst namen, hebben we als Team KNDB zelf gezorgd dat het volkslied klonk: we hebben samen uit volle borst het Wilhelmus gezongen! Hierna volgende de uitreikingen van het 'gewone' WK. Toen klonk eerst o.a. het Russische volkslied een aantal keer. Dat was wel mooi, maar die duurde wel vrij lang.... En uiteindelijk werd dus het Wilhelmus 2x gespeeld. En natuurlijk zongen wij weer vol enthousiasme mee!! We kregen trouwens allemaal nog een mooi shirt van het WK 2015 te Beilen/Hijken!

Hierna hadden we onze allerlaatst teambespreking als Team KNDB in het Holland House en daarna zijn de groepsfoto's gemaakt. Vervolgens hebben we afscheid van elkaar genomen en ging iedereen huiswaarts. 

Mijn terugblik op het WK.....
Ik vond het WK 2015 heel leuk!!! Het was erg leuk om zulke pittige wedstrijden tegen buitenlandse meisjes te spelen! Ik ben heel tevreden met mijn resultaten. En van mijn toernooidoelen was +1 en ik heb +2 gehaald en een ander doel was in de top 10 te eindigen en ik ben 6e geworden. Dus daar ben ik heel tevreden mee! 

Het was wel prettig dat het WK dit jaar in Nederland was. Het was prettig dat er Nederlandse arbiters waren, en dat er Nederlands eten was. Wat wel een beetje jammer was, was dat we allemaal in verschillende huisjes zaten op het park en dat je daardoor veel minder contact met andere spelers had. Maar ik heb super genoten van het toernooi en heb enorm veel geleerd!

Ik hoop dat ik zo'n mooie belevenis nog vaker mee mag maken! Ik wil daarom blijven trainen en ik hoop volgend jaar hoog te eindigen op het NK en als ik mij weer plaats ook op het WK!

Ik wil graag al mijn sponsoren bedanken dat ze geld hebben gegeven!!! (Heeft u al gekeken onder het kopje: Met dank aan: Daar staan alle sponsoren! Of klik hier: http://www.lisascholtens.nl/sponsor.php?id=57&P=5) Ook iedereen bedankt die heeft meegedaan aan onze verkoopacties!! 

Dankzij deze bijdrages kon ik gelukkig mee doen aan het WK!! 

Ook wil ik de organisatie van het WK bedanken! Ik vind dat alles heel goed was georganiseerd! De KNDB en de coaches ook bedankt voor het regelen en het coachen! 

En tot slot wil ik iedereen bedanken die mijn belevenissen heeft gevolgd op mijn website! Het was leuk om te merken dat mijn site gelezen werd en om reacties te krijgen! Ik hoop dat ik nog eens verslag kan doen van zo'n mooi toernooi!

Toelichting foto's: 

Foto van die grote groep kinderen in het oranje, dat zijn alle spelers van Team KNDB WjK 2015, met de coaches erbij. 

Ook een foto van het krantenbericht op het publicatiebericht in de sporthal. Het interview met Lisa hangt te midden van interviews met grootmeesters die de komende weken dammen tijdens het WK voor de volwassenen!!!


  

 matthijs schreef op 21-04-2017:
het was een grapje niet boos worden

 wouter schreef op 21-04-2017:
trots op jou lekker ding

 Juf Lammy schreef op 01-12-2015:
Goed gedaan Lisa, wat fijn dat jij een doel hebt. Ga ervoor.

 Gerard schreef op 10-11-2015:
Mooi gesproken, jongedame. Klasse wat je gepresteerd hebt, petje af.

Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home