Lisa Scholtens - dammen

5e tijdens NK pupillen meisjes op 14 en 16 mei 2016

In Vrijstad Culemborg werd in het Pinksterweekend door 21 jongedames gestreden om de 3 podiumplaatsen, die alle 3 toegang geven tot deelname aan het EK (in Wit-Rusland) en het WK (in Turkije). Op zaterdag werden 5 rondes gespeeld, op maandag 4. 

De 1e ronde won ik van Stefanya Baliakina. De 2e partij verloor ik van 1 van mijn grote concurrenten Elisabeth Kramer. Dat was een tegenvaller! De 3e ronde won ik van Hester Boelens. De 4e verloor ik van een andere podium kandidate Luise Gabbert. Ik speelde een goede partij maar trapte in het eindspel helaas in een zetje. 

De 5e partij won ik van Myrthe Kraaijeveld. Hiermee had ik aan het einde van de eerste wedstrijddag 6 punten en stond ik op de 8e plaats. Niet wat ik ervan verwacht en gehoopt had...

Mijn zus Jasmijn had op de 1e speeldag van dit NK betere resultaten geboekt.  Zij stond 3e met 8 punten!

Na een relaxte zondag (een Geestige Rustdag) togen we op maandag 2e Pinksterdag vol strijdlust weer naar het Gelderse Culemborg.
De 6e ronde heb ik remise gespeeld tegen Marilene ter Weijden. Ronde 7 won ik van Yneke Goerres. 

De 8e ronde was dubbel dammen! De zusjes Scholtens tegen de zusjes Gabbert! Ik speelde tegen Marie en Jasmijn tegen Luise. Helaas konden wij er geen dubbele overwinning van maken dus hebben we de punten gedeeld. Ik won van Marie maar Jasmijn verloor jammer genoeg van Luise. 

En toen was de laatste ronde aangebroken. Nicole was al zeker van een podium plaats. Jasmijn en ik hadden in theorie nog kansen om Elisabeth en Luise van het podium te verdringen. Maar ja... dan moesten zij allebei verliezen en wij allebei winnen... En dat is helaas niet gebeurd...
Jasmijn had remise tegen Yneke Goerres en ik verloor van Nicole de Vries. In de openingsfase stond ik wel heel goed. Later zag ik helaas het zetje van lochtenberg over het hoofd dat ik uit had kunnen halen.

Uiteindelijk is Jasmijn 4e geworden en ik 5e.
We hadden gehoopt op een hogere klassering maar ik ben wel tevreden over de meeste partijen die ik gespeeld heb!


Reageren? - Klik hier -


Naam: Terug naar Home